Previous Article Next Article Een terugblik op onvergetelijk augustus
Posted in Uncategorized

Een terugblik op onvergetelijk augustus

Een terugblik op onvergetelijk augustus Posted on 1 september 20168 Comments

Augustus was me het maandje wel zeg. Zo veel gezien, gedaan en genoten! Dit bracht me op het idee om een overzichtje te maken van alle fijne uitstapjes en blije momenten van deze geweldige maand. Een soort dagboek dus, maar dan met terugwerkende kracht. Én met vrolijke kiekjes. Kijk je mee? 

Augustus begon met het bijkomen van onze vakantie in Zuid-Frankrijk. Precies bij het aanbreken van de maand kwamen we thuis. Lichtelijk uitgeput, want de terugreis was lang. Erg lang. Maar het was vooral nagenieten, en vrienden en familie vertellen over de super gave retro-camping waar we hadden gezeten. Een camping met Amerikaanse Airstream-caravans, inclusief retro-inrichting en Amerikaanse bar. In de Pyreneeën ook nog. 

Airstream B

Heel veel tijd om na te genieten van Frankrijk had ik echter niet, want er stond alweer een volgend reisje voor de deur (zeg ik alsof het de normaalste zaak van de wereld is). En wel een vader-dochter-trip naar Roemenië. Of eigenlijk naar Boekarest. Maar gelukkig heb ik een vader die, net als ik, het liefst zo veel mogelijk uit de gegeven tijd haalt en dus maakten we vanuit Boekarest prachtige treinreizen naar Transsylvanië en de Zwarte Zee. Van alle plaatjes die ik tijdens deze bijzondere reis heb geschoten koester ik dit happy kiekje het meest:

Zwarte Zee

Liefde is: samen naar Intratuin voor nieuwe tuinplanten ♥♥♥. Dikke vette (slechte) grap natuurlijk! Ik kan er van genieten hoor, om dit soort dingen samen met manlief te doen. Maar dan alleen als we het bij 1 á 2 keer per jaar laten. Shoppen met een man – met welk doel dan ook – moet je niet willen. Of beter, doe het een man gewoon niet aan. En maak al helemaal geen selfies van deze kamikaze-actie. Zit ie niet op te wachten namelijk. Doe het alleen bij wijze van hele hoge uitzondering. Dan kon het nog wel eens wél leuk zijn. Zoals op deze zonnige ochtend in augustus. En de tuin knapte er ook nog eens een behoorlijk van op. 

Nieuwe plantjes

Samen shoppen moet je misschien niet te vaak doen, eropuit trekken met z’n tweetjes juist wel! Omwille van de duurzaamheid van je relatie, zeg maar. Maar vooral omdat het gewoon leuk is. Daarom vierden wij het einde van manlief’s vakantie met een weekendje weg. Geen weekendje in een romantisch hotel met bubbelbad en champagne, maar een back-to-basic roadtrip met camper. Door ons eigen mooie Nederland. We maakten de meeste kilometers in de provincie Noord-Holland, zodat ik meteen mijn ELKE MAAND EEN PROVINCIE lijst kon updaten. Een nuttig en aangenaam weekend dus. En kneuterig, kijk maar: 

Op pad met Geraldine

Augustus is de maand waarin we in het spreekwoordelijke huwelijksbootje stapten. Dit jaar alweer vijf jaar geleden! We hebben dit echter níet gevierd, omdat we het niet eens kunnen worden over de exacte jubileumdatum. Naar mijn bescheiden mening is dat de dag waarop we elkaar het ja-woord gaven. Maar manlief weigert dit te accepteren en gaat uit van de datum waarop we ons huwelijk met vrienden en familie vierden. Tussen ‘Ja, ik wil’ en ‘Ein prosit’ zat namelijk vijf en een halve dag, die we hebben gebruikt voor een huwelijksreis naar het idyllische Herpen (echt!). Geen houten jubileumfeestje dus, wel de allerleukste foto die tijdens ons huwelijksfeest is gemaakt: 

10432473_562668957192241_8954212669620284853_n

Alsof deze maand nog niet genoeg gevuld was met leuke tripjes, propte ik er gewoon nog een tweedaagse naar Limburg bij in. Wat overigens hoog tijd werd ook, want Limburg is de provincie die ik in juni al had moeten bezoeken. Door omstandigheden (verschrikkelijk woord) moest ik dat toen tot nader order uitstellen. Dus wat doe je dan als je het laatste weekend van augustus de camper nog tot je beschikking hebt? Juist! Naar Limburg. Met de camper. Alleen. Oh nee, dat laatste zouden niet veel mensen doen. Logisch ook, want het voelt best een beetje dullig om in je eentje, als vrouw, een overnachtingsplek voor campers op te rijden waar anderen met ega, kinderen en huisdier gezellig aan het doen zijn. Los van dat vermaakte ik me opperbest. Ik sprokkelde aardig wat kilometers door het prachtige Limburgse landschap bij elkaar, met af en toe een stop voor koffie, wat sightseeing of een plas. Of voor een stop bij het Drielandenpunt, want dat was mijn einddoel voor deze trip. 

Drielandenpunt

Waren de laatste dagen van augustus niet overheerlijk? Dat weertje! Zelfs het naar de sportschool gaan was een feestje. Vroeg uit de veren, oorkleppen op en gaan! Mocht je je afvragen of ik altijd al zo sportief ben geweest: Neen. Ik kocht een paar maanden geleden een nieuwe fiets en een sportschoolabonnement. Dit omdat een lijf na zijn of haar 33e wat meer onderhoudsbeurten nodig heeft. En ik kan je zeggen dat een lijf er van opkikkert, van een beetje gesleutel en gezweet. De bijbehorende kop trouwens ook. Heerlijk! 

Sportief

Ik sluit dit dagboek af met het meest heuglijke feit van de maand. Ik werd tante! Lieve kleine Donna kwam ter wereld, het mooie dochtertje van mijn broer en schoonzus. Tante worden is speciaal, leerde ik eerder al uit eigen ervaring. Weken van slag omdat het elk moment kan gebeuren. En als het dan zover is kun je het bijna niet geloven. Een nieuw mensje in de familie. Hele kleine beetjes vlees en bloed van jezelf. Je broer die opeens de zorg heeft voor een gezinnetje. Je schoonzus die opeens mama is. En je ouders die zich als een dolle opa en oma gedragen. Wondertje Donna maakte augustus 2016 tot een onvergetelijke. 

Donna!!

Ach, en als we het toch over baby’s en wondertjes hebben, dan memoreer ik tot slot ook nog graag even aan de augustusmiddagen die ik met mijn andere nichtje mocht doorbrengen. Feestjes waren dat. Daar waar ik me bij kleine Donna verwonder over een volmaakt nieuw mensje, met ieniemienie teentjes, vingertjes en oortjes, weet de drie maanden oude Lyna me al in te pakken. Met haar lachjes en brabbeltjes laat ze mijn hart smelten. Ik geef haar kusjes en soms ook tranen van geluk terug. 

Lyna!!

Wat een sentimentaliteit toch, zo aan het einde van dit bericht. Daarom als échte afsluiter een maffe foto. Gewoon als bonus. Omdat het leven een knalfuif is. 

Banaan

Ik wens je een grandioze september, met veel gekkigheid en zonnestralen!

– ♥ –

8 comments

 1. Hoi hoi, ja ik heb echt genoten van Dwingeloo en Drenthe in het algemeen. En de hunebedden, inderdaad maar een stapel stenen, maar je wilt het toch even zien als je in de buurt bent. Ik vond de wandeling in Dwingelderveld ook zeker de moeite waard. Het Planetron vond ik ook heel interessant, alleen jammer van het bewolkte weer ‘s avonds waardoor kijken door de grote telescoop niet mogelijk was. Ik kijk uit naar de volgende blogs. Liefs Susanne

  1. Haha, grappig hè, die Hunebedden? Dwingelerveld is prachtig inderdaad, ik wil er zelf graag nog weer een keer een wandeling maken (zonder sneeuw ; )). Jammer van de bewolking toen je bij het Planetron was! Ik hoop zsm weer wat blogs te plaatsen, waarmee ik je hopelijk inspireer voor nog meer leuke dagjes uit. Dank je wel dat je me volgt. Erg leuk! Charon – ♡ –

 2. Hallo Charon,

  leuk om weer een blog van je te lezen! Wederom tof geschreven en vol met inspiratie, net als de blogs over de provincies. Onlangs je voorbeeld gevolgd en een paar dagen naar Drenthe geweest, in Dwingeloo begonnen, naar het Planetron geweest en enkele kleine plaatsjes in de omgeving bezocht, waaronder Diever. Leuk om te merken dat ons eigen land ook interessante dingen te bieden heeft. Ik ben heel benieuwd naar je blogs over de andere provincies, ga zo door.

  Groetjes Susanne

  1. Hoi Susanne! Allereerst super bedankt voor je reactie en je complimenten! Erg leuk om te lezen dat je mijn blog(s) waardeert, en nóg leuker dat ik je heb kunnen inspireren om ook op pad te gaan in eigen land. Erg tof! Wat is Drenthe mooi he? Heb je genoten in Dwingeloo en die andere plaatsjes? En wat vond je van het Planetron? Hopelijk mag ik je blijven inspireren, zodat je net als ik (nog) meer van ons prachtige land gaat genieten. X – Charon

  1. Dank je wel voor je reactie en je compliment! Leuk dat je mijn blog gelezen hebt. Greetz terug!

  1. Beetje laat met mijn reactie(s). Oepsie… Maar ik heb je inderdaad geprobeerd te sparen. Kan ik in een volgende blog niet beloven hoor ; )

Laat een reactie achter