Previous Article Next Article Gent // Een snelwandeling
Posted in België Europa Stedentrips

Gent // Een snelwandeling

Gent // Een snelwandeling Posted on 20 maart 2016Leave a comment

Vorige week was ik in Gent. Niet voor een stedentrip, maar voor een andere leuke ervaring. Ik mocht namelijk als figurant meedoen met de opnames voor de Nederlandse jeugdfilm STORM. Omdat ik de dag voor de opnames al in Gent moest zijn – voor het passen van mijn kostuum, was ik in de gelegenheid een wandeling door deze mooie stad te maken.

Gent I

Helemaal niet vervelend natuurlijk om je in een stad als Gent een paar uur te moeten vermaken. Ik heb het dan ook bewust een beetje zo gepland. Sterker nog, ik heb er een overnachting bij meegepakt. De volgende dag moest ik namelijk al heel vroeg aanwezig zijn voor de opnames. Heen en weer rijden naar huis was echt geen optie. Ik parkeerde de auto in het centrum van de stad en wandelde zomaar wat rond.

Gent III

Gent V

Gent VII

Gent VI

Een paar jaar geleden was ik ook al eens in Gent, dus ik wist een beetje waar ik moest zijn. Dit kwam goed uit, want bij nader inzien had ik toch niet heel veel tijd over. Althans, ‘s middags niet. Ik moest namelijk een slag om de arm houden om op tijd op de kostuum-locatie te zijn. Deze bevond zich in het havengebied buiten het centrum, wat betekende dat ik rond het spitsuur met de auto door de stad moest. Hoe dan ook, mijn snelwandelrondje was in ieder geval voldoende om een beetje van het Gentse op te snuiven. 

Gent II

Gent IX

Gent VIII

Gent X

Ik snapte overigens meteen waarom een deel van de opnames van de film in Gent moesten plaatsvinden. De film speelt zich af in de Middeleeuwen, en dat is precies wat het historische centrum van Gent uitstraalt. Wat een historisch pareltje is het. En wanneer het zonnetje doorkomt is het ook nog eens superknus. Vanwege de rondhangende studenten langs de Leie bijvoorbeeld.Gent XVI

Gent XI

Gent XV

Maar nu komt de grap. Tot twee keer toe liep ik hier, over de Korenlei, en verbaasde me over de attributen die aan de overkant stonden. Dat leken wel Middeleeuwse attributen – balen hooi, oude karren, houten kisten, en konden nog wel eens iets met de film te maken hebben (zie rechts op de foto’s hierboven – en onder) Mijn veronderstelling was dat er misschien al opnames in Gent waren geweest. Ik baalde zelfs nog even, want ik moest morgen namelijk in het vrij lelijke havengebied van Gent zijn. Niet wetende dat de locatie in het havengebied alleen voor het aankleden en schminken bedoeld was. De volgende dag kwam ik er dus pas achter dat dít de opnamelocatie was. Oftewel: de set was gewoon in hartje Gent! Lekker voorbereid Charon.

GEnt XIII

Maar goed. Een mooie meevaller dus de volgende dag. Inmiddels was het tijd geworden voor de kostuumpas. Hopelijk had ik na de kostuumpas nog tijd om mijn wandeling af te maken. Maar die vlieger ging niet op. De kostuumpas duurde langer dan verwacht. De haarstylist had bedacht dat mijn haar gekruld moest worden. Pas tegen schemer was ik terug in het centrum van Gent. Ik checkte in in mijn hotel en ging een hapje eten aan de Graslei. Ja, de Graslei. De kant van de Leie waar de volgende dag de opnames zouden plaatsvinden. Daar was ik me op dat moment dus nog niet van bewust. 

Gent XVII

Gent XVIII

Oh ja, tot slot wil ik nog even melden dat ik in een fantastisch hotel zat: het Monasterium Poortackere. Dit is een oud klooster, aan de rand van het oude centrum. Voor het interieur was het te donker om goede foto’s te maken, maar het kapelletje heb ik nog wel even kunnen vastleggen. 

Gent XXIII

Gent XXII

Mocht je nog nooit in Gent geweest zijn, het is een absolute aanrader. Mocht al wel eens in Gent zijn geweest, dan is een tweede keer ook een aanrader. Het blijft een leuke, maar vooral ook mooie én gemoedelijke stad. Ook zonder figurant te spelen hoop ik hier nóg eens terug te komen om mijn wandeling af te maken. 

– ♥ –

Laat een reactie achter