Previous Article Next Article In beeld // Lago Trasimeno
Posted in Italië

In beeld // Lago Trasimeno

In beeld // Lago Trasimeno Posted on 10 februari 2016Leave a comment

In de afgelopen jaren heb ik veel toffe steden en mooie plekken gezien. Het is er echter niet altijd van gekomen om erover te schrijven. Toch wil ik alsnog graag mijn verzameling foto’s en ervaringen delen. En dit doe ik middels fotoverslagen. Zie het als memoires voor mezelf en als inspiratiebron voor jou als lezer.  De bestemming van dit fotoverslag: Lago Trasimeno. 

In augustus van het afgelopen jaar was ik een lang weekend in Umbrië, Italië. Daar verbleef ik in de (super leuke) stad Perugia, van waaruit ik een aantal dagtripjes maakte. Eén van die dagtripjes was een bezoek aan Lago Trasimeno, oftewel het Trasimeense meer. Een tip die ik kreeg van de eigenaar van het hostel waar ik logeerde. Of eigenlijk bevestigde hij mijn voornemen om er heen te gaan door aan te geven dat die betreffende zondag dé dag was voor een dagje aan en op het meer. Met zo’n 33 graden Celsius en verschillende kleine festivals was het volgens hem een echte must. Ik was overtuigd en pakte de trein naar het stadje Passignano sul Trasimeno; een oud vissersplaatsje met boulevard, strand én een historisch centrum, en tevens één van de opstapplaatsen als je per boot naar de eilandjes in het Trasimeense meer wilt. 

Ik geloof dat ik die zondag het uiterste uit een dagje Lago Trasimeno heb gehaald. Ik begon met een wandeling langs de boulevard, pakte de boot naar het eiland Isla Maggiore, genoot daar van de rust, de zon en een te vroege apperativo, raakte terug in Passignano verzeild in een vintage-festival, at mijn zoveelste Italiaanse ijsje én maakte een wandeling door het oude stadscentrum. Tot slot nam ik nog even rustig afscheid van Trasimeno, terwijl de zon aanstalten maakte om zich in het water te laten zakken. Zie hier deze fijne dag in foto’s: 

TM 1

TM 2

TM 3

TM 4

TM 5

TM 6

TM 7

TM 31

TM 8

TM 10

TM 21

TM 11

TM 14

TM 9

TM 17

TM 22

TM 16

TM 18

TM 23

TM 24

TM 25

TM 27

TM 28

TM 311

– ♥ –

Laat een reactie achter