Previous Article Next Article In beeld // Ierland
Posted in Ierland

In beeld // Ierland

In beeld // Ierland Posted on 7 januari 20162 Comments

In de afgelopen jaren heb ik heel wat mooie steden en bijzondere plekken gezien. Helaas is het er lang niet altijd van gekomen om daar over te schrijven. Toch heb ik een behoorlijk aantal foto’s en ervaringen verzameld die ik alsnog graag wil delen. En dat ga ik doen. Middels fotoverslagen. Zie het als memoires voor mezelf en als inspiratiebron voor jou als lezer. Het eerste slachtoffer in deze serie fotoverslagen: Ierland.  

In de nazomer van 2013 – wat best lang geleden is – was ik in Ierland, in de populaire badplaats Bundoran. Bundoran ligt aan de westkust, in het graafschap Donegal, en wordt ook wel de Ierse surfhoofdstad genoemd. Dit vanwege haar diversiteit aan golfen en stranden. In de zomer en de weekenden wemelt het in Bundoran dan ook van de surfers, zowel op het water als in de kroeg. In de overige maanden is het een rustig, bijna uitgestorven plaatsje waar de Ierse mystiek en geschiedenis volop aanwezig is. 

Ik was in Bundoaran in het kader van de jaarlijkse Ierland-reis die door kennissen van ons wordt georganiseerd, en waar vrienden en bekenden zich voor kunnen opgeven. Hoewel we vanuit Bundoran een aantal dagtripjes hebben gemaakt, naar onder andere Sligo en Londonderry (Noord-Ierland), heeft Bundoran zelf toch de meeste indruk op me gemaakt. Op slechts enkele vierkante kilometers hebben we ons meerdere dagen kunnen vergapen aan dezelfde mooie kustlijn, die door het grillige weertype steeds andere gevoelens opriep. Werden we dag 1 gezandstraald en weggeblazen door een bijna deprimerende storm, de laatste middag dartelden we als pasgeboren lammetjes de zon en het zeewater tegemoet. Geniet, twee en een half jaar na dato, nog even met me mee. 

Bundoran 3

Bundoran 6

Bundoran 4

Bundoran 2

Bundoran 35

Bundoran 9

Bundoran36

Bundoran 8

Bundoran 5

Bundoran 10

Bundoran 12

Bundoran 13

Bundoran 14

Bundoran 15

Bundoran 17

Bundoran 18

Bundoran 19

Bundoran 20

Bundoran 21

Bundoran 34

Bundoran 28

Bundoran 33

Bundoran 31

Bundoran 30

Bundoran 32

Bundoran 29

Bundoran 27

Bundoran 26

Bundoran 25

Bundoran 24

Bundoran 23

Mooi hè…?

– ♥ –

Was jij al eens in Ierland? Of wat zou je (nog) graag van dit ruige en mystieke land willen zien? Ik ben benieuwd naar je wensen of ervaringen, dus laat gerust een reactie achter. 

2 comments

  1. Tuurlijk wij zijn al wel drie keer in ierland geweest, en dan op bezoek bij kennissen in londonderry, Maar zeg dat daar niet het is voor hun gewoon (DERRY), We werden gelijk gewaarschuwd door onze vrienden. Heb je ook vast de geweldige muurschilderingen gezien in DERRY. Als je DERRY binnen komt dan lees je gelijk het bord, you entering free derry now. Maar mis nog wel foto`s van de giant causseway, (de bekende rotsblokken die uit de zee rijzen.) en the carick a rede road bridge , wij zijn er wel overheen geweest , best eng. Maar al met al een geweldig mooi land.

    1. Wat leuk Roelien om jouw ervaringen met Ierland te lezen! Het is inderdaad een fantastisch land. En Derry een bijzondere stad; heb de muurschilderingen ook gezien. Bizarre geschiedenis die nog steeds actueel is. Giant Causeway zijn we niet geweest; gaaf dat jij het wel hebt gezien. Wie weet komt het er ooit nog eens van, en dan weet ik bij wie ik moet zijn voor tips en ervaringen. Tot spreeks Roelien!

Laat een reactie achter